torsdag 16. desember 2010

Fra Notater fra undergrunnen - KATZENKOENIG

torsdag, desember 16


Emergency av Neil Strauss

22:04 16.12.2010
----------------

EMERGENCY av Neil Strauss ;
---------------------------

EMERGENCY. Boka er egentlig oppslagsverk, men jeg leser den av og til, for å oppdatere meg på alle de bra sidene. Noe er selvfølgelig amerikansk kommersiell fyllstoff, men så er Strauss mest kjent for å skrive om sjekking.

Vi tilgir ham det. For denne boka er annerledes. Den er faktisk brukbar. Og virkelig i riktig tid. Utfra et amerikansk synspunkt, opplagt, men vi andre kan fange opp mye bra lærdom fra informasjonen.

Leser fortsatt, så jeg skal gi dere en bedre fortelling seinere.

Det mest festlige, og nyttige, er at dette er en vel dokumentert overlevelsesbok i krisetider. I en verden der The shit hits the fan. Og Neil Strauss er nøye. Virkelig nøye. Pluss festlig på sin rare måte.

Jeg lære stadig masse praktisk shit her. Som jeg klarer å bruke, ettersom jeg har avtent militærtjeneste, vært speider (ikke spre) og engasjert villmarksmann. Jakt og fiske er interessant. Og nyttig i fremtiden. Så jeg lærer.

Boka er, som sagt, i oppslagsverk-bunken. Har ord og uttrykk. Masse kilder som kan sjekkes. Gir praktiske løsninger på teoretiske og, ikke minst, prekære situasjoner som pasifister vil trenge, og som er en fin tilføring av kunnskap til oss andre som har baller.

Drepe sin egen mat er en høydare i boka. Mye etikk og moral. Men så overlevelse som utgangspunkt.

Og mange sånne dilemmaer som moderne tekno-folk som tror kua kommer fra hylla på RIMI vil trenge for å vålne.

Triks, råd, hva ikke gjøre, hva gjøre, hvordan, og alt den Survival -shiten som faktisk er litt spennende.

Strauss er lur. Han gir oss info om diverse kurs og skoler på få opplæring, og han gjennomfører dem faktisk, som en ekte gonzo, men gir all kredd til de som er lærerne. Han gir oss heller alle måter å komme i kontakt med dem, så DE kan hjelpe deg, proffe. Sånn unngår Strauss å bli en autoritet på temaet, siden han selv veit at han fortsatt er en fersking.



Mot slutten blei han faktisk god. Som Survivalist. Men. Ikke god nok. Ennå.

Jeg skal skrive litt mer snart.

KATZENKOENIG
---------------------------------

Cyberkrig ; indie-journalist og gonzo-blogger i felten. Gata, undergrunnen og cyberspace. Notater og journal som råstoff -P _1 ;

17:47 10.12.2010
----------------

Jeg kunne valgt å ikke si noe. Bare holdt kjeft. Sett på. Lata som ingenting. Men, neida. Jeg gir kanskje bare faen. Er ikke redd. Lenger. Blitt opplyst. Innvia i noe jævlig spennende og dødsskummelt. Så jeg skriver, det er min medfødte rett. For noe er galt. Det er så altfor mye dritt som skjer. Og så altfor få som spør hvorfor.
KATZENKOENIG
------------

17:16 13.12.2010
----------------

Tapping av kort ;
-----------------

Kiwi. Nox. Det billigste jeg fant. Skulle ta ut penger. Enkelte steder tar bare ikke i mot kort. Greit nok. Cash er OK. Vurderer å gå over til det selv. Bare betale regninger med nettbank, overføre noen hundre til sparekontoen, og ta ut resten i kontanter.

Særlig hvis DLD (EU 's datalagringsdirektiv) blir vedtatt. De skal bare få se det nødvendigste. Sånt som de forventer å se. Betalinger og lovlige overføringer. Det er jo bare å spare på kvitteringer, og notere det ned i en liten bok. Så har du regnskapet ditt.

Blir det for mange lapper, så bruker du for mye. Enkelt?

Tilbake til Kiwi og Nox 'en. Og penga jeg skulle ha.

"Transaksjonen kan ikke gjennomføres"!!!

"Slettes..."!!!

"HVA?!?!?! Jeg har blitt rana!!!"

Mobilstorm. Løp ut av butikken og ringte kontofonen. Stemmer det. X antall tusen borte, i minus til og med. Som ikke skal være mulig, å gå i minus, sånn. Så jeg ante at noe uvanlig var på gang. Var jævlig nervøs, uten tvil, men jeg hadde ikke brukt de pengene, og DET ville de se på skjermen i banken.

Hektisk. Selvfølgelig raste tankene som gale. Visualiserte dagene og skjønte fort hvor siste uttak blei gjort. Minibank på Grønland. "Faen!", tenkte jeg, "De leste av stripa eller chip 'en med et apparat!" Typisk den bydelen, skulle ALDRI ta ut noe der igjen, heller ikke betale, med kort. Grønland var avmagnetisert. Forever.

Sperret? Heldigvis så ringte jeg kundeservice før det jævla sperrenummeret. Dama spurte om de vanlige greiene. Sikkerhetsrutiner og penger tjent i ringetid. Den langsomme og seriøse stemmen bekrefte håpet mitt. Jeg hadde ikke blitt ranet. Nei. Det var skjedd en feil tidligere i dag. "Teknisk feil", sa hun, men jeg visste bedre og b'ynte å grave med høflige og litt dumme spørsmål om alt mulig.

Klassisk. Alt blir kalt en "teknisk feil". Hele regjeringskvartalet og forsvarsledelsen kunne blitt slått ut. Forutsigbart. Dama i telefonen kunne like greit bare sagt alt rett ut, for jeg fikk vite at de har slitt med dette siden i dag tidlig, minst. Og det er mange kunder som opplevde, og opplever, det samme som meg. De håpa å få alt i orden igjen i løpet av døgnet. Eller. Jeg blei lovt at pengene ville være på plass igjen innen i morgen, og at det ikke ville påvirke fremtidige transaksjoner.

VISA. Kort. Konto. Dette er en av norges største banker. Et konsern. En gigant. Banken er egentlig flere store banker som i løpet av årene har kjøpt hverandre opp, og skapt et internasjonalt selskap med investeringer avgjørende for landets økonomi. Jeg samla info og spor, skjønte at dette opplagt hadde noe med cyberkrigen å gjøre.

Krig. En cyberkrig. Som blir utkjempa rundt oss og overalt. Alt som kobler seg på et nettverk kan bli offer for krigføringa, enten de er uskyldige eller ikke. Det er hovedsaklig de store globale selskapene som blir angrepet. Der det svir mest. Bankene som samarbeider med VISA og/eller PayPal blir hacket og/eller bombet med spam og virus. Og alle kundene og deres maskiner blir tatt over, og brukt til å gjøre de tinga jeg nevnte. Og andre ting jeg ikke har peiling på. Garantert.

Hacket. La oss si at en stor VISA -tilknytta bank, hvor som helst, blir hacket av en person som planter et lite program i systemet deres, og at dette ikke bare er et kjipt virus som plager deg med spam og porno sånn at alt går tregt, men en parasitt som tar over eller påvirker enkelte funksjoner.

La oss se på et eks;
 

Alle som bruker VISA - kortet sitt i en minibank eller i butikken, får den brukte summen trukket fra én gang som normalt, men tenk om de samtidig også får den samme summen, ganger to, trukket fra automatisk, hver gang, i tillegg.

Det blir mye penger, mange kunder og et fantastisk kaos. Telefonene og kommunikasjonskanalene blir sprengt.
KATZENKOENIG
------------

15:39 16.12.2010
----------------

En sjelden vare ;
-----------------

Drakk gløgg på juleselskap. For to dager siden. Er fortsatt litt fyllesyk. Sier litt om hvor lite jeg egentlig drikker. Har fått nok, gidder ikke fly rundt som før, sløse penger og helse.
KATZENKOENIG
------------

PS. HAR MYE MER OM " CYBERKRIGEN " O.L., MEN TING TAR TID...

Ser på BBC WORLD NEWS, og Julian Assange slipper ut mot kausjon. Sverige protesterer.

tirsdag, desember 14


moblog 0005

Julian Assange ute mot kausjon?
Lurer på om cyber-commando'ene tvang myndighetene ned på knærne... For VISA-kortet mitt streika i går, og jeg har observert MANGE overalt i byen, i dag, i forskjellige butikker, som har måttet ty til RESERVELØSNING.
Eneste felles var VISA...
Det vil de ALDRI innrømme! Skål!

mandag, desember 13


Syter, Sutrer, Surmuler,

Da var alt i orden. Og jeg kan slappe av. Kan skrive. Lese. Spise. Ikke minst.


Ris er sterkt undervurdert. Sammen med poteter. Og soyabønner. Alt det der kommer til å redde oss en dag. Uten tvil.


Og jeg tror det blir jævlig ålreit. Når freden har senka seg og alle er fornøyde, uten behov for masse farlig shit.


Slapp av, jeg er ikke new age, er bare åpen. Og realistisk.


Hvem kan være uenig i at en selvdreven gård med alt du trenger er utopia.


Det er enkelte bøker jeg burde fortelle om. Spennende shit. Nyttig.

Jeg bare skriver videre.
---------------------------------

Nettet?

Og hva med nettet? Jeg sendte 2 moblog 's i dag. Med tid mellom hver. Først banken, nå mobilnettet.

---------------------------------

Kortet?

Kontofaenskap ;
---------------

De trakk mange tusen ved en feil. Og jeg er ikke aleine. Skal poste en tekst om det.


Hva skjer med banken min egentlig?

---------------------------------


Kortet tappet av andre?
---------------------------------

Konto tappet av andre

******* er under angrep. Kortet mitt blei tappa for x tusen.
Det ordner seg. Ringte og fikk vite at det hadde skjedd en feil i dag, og at det var mange. Penga på plass igjen i løpet av døgnet.


Blei litt nervøs en stund, men så innså jeg at det er en krig der ute, cyberkrig.

---------------------------------

søndag, desember 12


moblog 0004

Datalagringsdirektivet. Etter den tragiske bomben i Sverige, av en såkalt terrorist, så er vi dessverre ett steg nærmere et vedtak i Stortinget. 'Vi må beskyttes'. Det er en altfor close tilfeldighet. Jeg håper ikke politikerne får panikk, for lobbyistene har ny ammo.
KATZENKOENIG
------------

---------------------------------

lørdag, desember 11


moblog 0003

Mind. Game. Not. Jeg tenkte lenge på å bare gi opp.
La kidsa og alle de andre ta over. Men. Det ville vært feigt, for gleden er ikke SÅ stor, og det er fortsatt mange følelser der ute som det må settes ord på.
Er kanskje ikke så overflødig likevel. Muligens i mindre grad enn noensinne.
KATZENKOENIG
------------

---------------------------------

fredag, desember 10

moblog 0002


Datalagring er det neste steget mot STOREBROR SER DEG -samfunnet.
Alle som SIER, SKRIVER eller GJØR noe som bryter med Ledelsens normer blir fritt vilt 24/7.
Hvem skal kontrollere dem som kontrollerer? Eller viktigere ; hvem styrer de som kontrollerer?
I skyggen av Fredsprisen så mister vi litt av friheten vår.
Alt virker som et komisk skuespill. Avledning.
KATZENKOENIG
------------

Henter fra:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar