fredag 17. desember 2010

Ytringsfrihet ? Til fellow bloggere, dagbokskribenter og nettjournalister - høyskoleledelsen prøver å sette retningslinjer for hva en dagbokskribent og blogger får lov til å skrive om - er dette etisk riktig?

Trenger råd og hjelp, gjerne støtte ;
----------------------------------------------------


Ytringsfrihet? Sensur? Jeg fikk en henvendelse fra ei blogger som er ganske ny, og som ikke helt hva hun skal si eller gjøre når noen angriper bloggen hennes og krever at den enten skal legges ned eller "forandres".

Dette er snakk om et menneske som går på høyskole.

Bloggen er mer en dagbok/journal enn noe annet.

Bloggeren har gjort det meget klart at dette er en dagbok, og at dette er hennes verden, og hennes opplevelser av hendelser i hverdagen, og livet generelt.

Tilsynelatende så har ei dame i klassen meldt fra til klasseforstander og rektor for krenkelse eller noe, vi veit ikke helt, bare at hun er KALT INN PÅ TEPPET pga. bloggen / dagboken hennes, for å diskutere "tiltak".

De, høyskoleledelsen, skal altså detaljstyre en blogger / dagbokskribent... !

Sensur og undertrykking. Jeg undersøker forksjellige rettighetsgrupper og site 's som støtter bloggere og ytringsfrihet. Dette virker som et angrep på ytringsfriheten til bloggere, dagbokskribenter og nettjournalister. Vi kan ikke la autoritære elementer diktere legitime blogger og journaler, som ikke engang bryter loven.

Har noen råd eller lignende opplevelser som vi kan lære av, evt. bruke som forsvar.

Som mangeårig blogger, dagbokskribent og uavhengig nettjournalist så er jeg ekstremt opptatt av YTRINGSFRIHETEN. Og mener at dette vil være et direkte angrep på akkurat det, hvis en skoleledelse får lov til å diktere en blogg som faktisk er en personlig dagbok.

Man MÅ ikke lese den. Det er valgfritt. Dette er IKKE en klasse-blogg eller noe lignende. Som sagt gjentatte ganger, dette er en DAGBOK!

Jeg tror personlig at det ligger andre motiver bak...

Hvorfor? ;
--------------

Saken gjelder en episode som ikke nevner navn eller noe sånt, men vedkommende som melde bloggeren til skoleledelsen mener at studenten ødelegger miljøet. Det komiske er at dagbokskribenten faktisk gjør det motsatte, hun er godt likt og bidrar til fellesskapet.

MEN ; Hun har selv blitt utsatt for dårlig behandling fra enkelte medstudenter, særlig i begynnelsen.

Ting har så smått forandra seg, men ensomheten og frustrasjonen førte til at dagbokskribenten måtte få fortalt sin side av saken, med en personlig vinkling.

Denne personen som tydeligvis ikke liker ytringsfrihet skreiv en temmelig malplassert Comment, som igjen blei "slakta" ved at flere delte sine meninger om hvor hyggelig bloggeren faktisk er.


Det er viktig å huske at dette er en dagbok, der bloggeren kan skrive hva hun vil om følelsene sine. Hun skjuler identiteter o.l. hele veien. Språket og følelsene hennes kan bli sterke noen ganger, men det er hele meninga med bloggen.

Den har faktisk gjort livet hennes mye bedre. Ettersom hun ikke kan ytre sine frustrasjoner over dårlig behandlig i klassen, så er bloggen et sted hun kan ventilere og få tilbakemelding. Hun har fått mange positive svar, med folk som har blitt rørt av skrivinga. Det er ekte følelser. Folk liker bloggen. Samme med meg.

Folk skriver at de gleder seg til å lese neste post, og at hun må legge det ut så fort som mulig, sånn at de kan lese det...

ALLE NAVN, ELLER  ANNET SOM KAN "AVSLØRE" I.D. 'en TIL INDIVIDER, ER HEMMELIG OG DERMED IKKE PUBLISERT.

Hun skriver om situasjoner og opplevelser som hun ser det, og gjør det i DAGBOKA (Bloggen) fordi det er det eneste stedet hun kan.


Derfor skal jeg forsvare henne.

Samler info om ytringsfrihet, blogging og personvern.

Og hvis noen regler er brutt, skal vi selvfølgelig omgjøre, men jeg sloss for at skoleledelsen ikke får overkjøre ytringsfriheten, og bestemme hva en dagbokskribent får dele.

Jeg mener, det er hun som deler private ting om SEG SELV, ikke om andre. Det er HENNE det går utover.

OG I HVERT FALL IKKE KLASSEN!

Jeg skal bli med henne som støtte og rådgiver.
Derfor vil jeg gjerne ha tilbakemelding fra medbloggere og nettskribenter av alle slag. Tips? Råd?

Dette er bloggen det er snakk om :


En av postene som omtales :

" IMPULSKONTROLL "

KATZENKOENIG ; Setter pris på tilbakemelding og råd, for dette kan bli en sak jeg må jobbe med fremover. Og det kan bli viktig for mange som kanskje havner i samme situasjon. Blogging er frihet og ingen skal bestemme over det.
---------------------------------------
Vil du være anonym så kan du skrive en mail til meg, jeg bruker bare info som deles, ikke kilden: 

katzenkoenig@hotmail.com
-----------------------------------
-----------------------------------------------

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar